Akademik Dil Kursu

Online Kurslar   Kurslar   Seviye Tespit   Kampanyalar   Şubeler   
Kültür Mah, Mithatpaşa Cd. No:43/E Çankaya/Ankara   ||   +90 312 433 99 97   ||   +90 541 433 99 97

  Whatsapp'tan Ulaşın   

iletişim
İletişim Bilgilerinizi İletin, Hemen Sizinle İletişime Geçelim İster Misiniz?
Ad Soyad (*)
Telefon (*)
E-Posta (*)




Ankara Akademik Yabancı Dil Okulları Farkıyla YDS Kursu
Anasayfa / Ankara Akademik Yabancı Dil Okulları Farkıyla YDS Kursu

Bilgi Talebi ve Randevu İçin Bize Ulaşın



Whatsapp'tan Yaz
+90 541 433 99 97

E-Posta Gönder
[email protected]

Ankara Akademik Yabancı Dil Okulları Farkıyla YDS Kursu

Ankara Akademik Yabancı Dil Okulları, YDS Kursu almak isteyenlerin giriş düzeyine ve nihai beklentilerine bağlı olarak sundukları alternatif programlar ile Türkiye’de en çok tercih edilen eğitim kurumlarından biridir. Ankara Akademik Yabancı Dil Okulları, Ankara ve diğer şehirlerde YDS kursu almak isteyenlere fırsat eşitliği sağlamak için teknolojiyi en üst düzeyde kullanmaktadır.

YDS Kursu, sınava hazırlık programlarında temel amacımız, kendi seviyelerine en uygun grupta yer alan öğrencilerimizin deneyimli öğretmenlerimiz eşliğinde dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuduğunu anlamada en iyi seviyeye gelmelerini sağlamak ve sınavdan en iyi puanı almaktır. Bu kapsamda öğrencilerimizin ilk başvuruda seviye belirleme sınavına girmeleri gerekmektedir. Öğrencinin son 3 yıl içerisinde YDS veya YÖKDİL puanı almış olması durumunda seviye sınavına girmesine gerek yoktur.

Öğrenciler niteliklerine göre Temel Hazırlık, PRE-YDS ve YDS olmak üzere en uygun üç aşamalı programlara yerleştirilirler. Temel Hazırlık Programına başlayan bir öğrenci, ilk andan itibaren kavraması gereken temel gramer ve kelime bilgisi bilgileri ile PRE-YDS‘ye hazırlanır. İkinci bölüm olan PRE-YDS programında ileri okuma ve dil bilgisi seviyeleri öğrenilir ve öğrenciler son bölüm olan YDS’ye başlayacak seviyeye ulaşırlar. Öte yandan YDS Kursunda öğrencilerimiz gerekli tüm gramer bilgilerini öğrenmiş ve önceki bölümlerde edindikleri kelime hazinesi ile YDS metinlerini büyük ölçüde anlamaya başlamışlardır. Tek kusuru YDS sınavında ne tür soruların çıkacağını bilmemesi ve hangi soru türlerinde hangi yöntemleri kullanacağını bilmemesidir. Son bölümde YDS, bu yöntemler öğretilir ve her soru türü için kapsamlı soru bankamızdan yüzlerce soru çözülerek uygulama sağlanır. Öğrencilerimizin performansları, her hafta uygulanan YDS sınavları ile öğrenci takip sistemimize kaydedilmekte ve her bir öğrencinin tematik olarak ayrı ayrı takibi yapılmaktadır. Bu bölüm için son iki haftalık deneme sınavlarının incelemeleri uzman öğretmenlerimiz tarafından sağlanmaktadır.

YDS kurslarımıza kayıtlı tüm öğrencilerimizin yararlanabileceği kaynaklar kurumumuz tarafından sağlanmaktadır. Kurs programı kapsamında ders sonrası eğitim, bireysel öğrenci takip sistemi ve tüm YDS kursiyerlerine eğitim bitimine kadar verdiğimiz süresiz danışmanlık desteği diğer kuruluşlarla aramızdaki farklardan bazılarıdır.

YDS’ye Kimler Girebilir

KPSS adayları, dil tazminatından yararlanmak isteyen kamu çalışanları, lisansüstü adayları, araştırma görevlisi olmak isteyenler, doktora öğrencileri, doçentlik ve yüksek lisans adayları, Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girecek adaylar ve Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olanlar YDS sınavına girebilir.

Not: 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin mezun olmak istedikleri üniversitenin YDS sonuçlarını kullanıp kullanmadığını öğrenmeleri gerekmektedir.

YDS sonuçlarının geçerlilik süresi nedir

ÖSYM, akademik kadro başvurularında YDS puanlarının süresiz olarak geçerli olacağını belirtmiş olsa da üniversiteler farklı prosedürler benimseyebilmektedir. Bu nedenle öğretim üyesi kadrosuna başvurmak isteyenlerin bu konuda ilgili üniversitelerden detaylı bilgi almaları gerekmektedir.

YDS (Yabancı Dilbilgisi Seviye Tespit Sınavı) Nedir

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca  Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS),  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır. YDS  Sınavı, İlkbaharda ve Sonbaharda olmak üzere 2 Dönem olmak üzere yılda 2 kere yapılır.

YDS Sınavının Süresi Ne Kadardır

YDS sınavının süresi 180 dakikadır.

YDS Sınav Puanlama Sistemi Nasıldır

ÖSYM tarafından yapılan hemen hemen bütün sınavlarda 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi uygulaması YDS sınavında yer almamaktadır. YDS de her sorunun değeri 1,25 puandır. Örneğin sınavdan 75 alması gereken bir adayın 60 net yapması gerekmektedir.

(60×1,25=75)

YDS Sınavına aynı dilden birden fazla girdiğinizde ve en yüksek aldığınız puan hangisi ise o geçerli olur. Diğer puanların geçerliliği yoktur.

YDS Sonuçları Kaç Yıl Geçerlidir

ÖSYM Başkanlığı, Akademik kadrolara başvuran adaylar için YDS puanlarının süresiz geçerli olacağını açıklamıştır. Ancak söz konusu uygulama üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermektedir. Bu nedenle adayların başvuru yapacakları üniversitelerin ilgili bölümleriyle görüşmelerinde fayda vardır. Dil tazminatı için YDS’ye girenlerin aldıkları puan 5 yılın sonuna kadar geçerlidir.

YDS’nin İçeriği Nasıldır

YDS 11 bölümden oluşmaktadır:

  • Kelime bilgisi – 6 soru
  • Gramer – 10 soru
  • Cloze test – 10 soru
  • Cümle tamamlama – 10 soru
  • İngilizce – Türkçe çeviri – 3 soru
  • Türkçe – İngilizce çeviri – 3 soru
  • Paragraf tamamlama – 4 soru
  • Anlam bütünlüğünü bozan cümle – 5 soru
  • Karşılıklı konuşmalar – 5 soru
  • Yakın anlamlı cümleler – 4 soru
  • Okuma parçaları – 20 soru



Bize Ulaşın

Ad Soyad
E-Posta :
Telefon :
Mesajınız :